tijdschrift voor jou

Over de workshop Maak je eigen magazine:

keukentafel

Bianca van Dreumel:

“Je bent super enthousiast en je passie komt echt over. Dat je flexibel je workshop hebt aangepast op het oorspronkelijke idee was fijn. Wat heb ik geleerd? Inzicht in opmaak, inspiratie en hoe dat te doen. Wanneer ik een heel tijdschrift zou willen maken, heb ik daar echt nog hulp bij nodig, maar met deze input kan ik wel vooruit met de dingen waar ik mee bezig ben. Je hebt een leuk concept in handen, ik zou zeggen bouw het uit! Je kunt er nog meer uit halen en dat gaat je zeker lukken!”

Cornélie Eleveld:

“Ik heb geleerd om met het opmaakprogramma van Jilster te werken, dus om een tijdschrift te maken en verder heb ik allerlei dingen geleerd die je even moet weten om de puntjes op de i te zetten. De workshop was heel compleet: we deden van alles wat; de cover, bladzij met tekst, het midden van het tijdschrift en een rubriek. Annemarie was geduldig, vriendelijk/aardig, vindingrijk, doet moeite voor je, geschikt voor dit werk. Een leuke, creatieve workshop, ga zo door!”

M & M:

“De workshop was prima! Annemarie gaf ons praktische tips en nuttige wenken, en heeft samen met ons gewerkt. Voorafgaand aan de workshop hebben we ‘huiswerk’ gekregen en dat stimuleert om kennis te maken met Jilster. Na een korte duidelijke presentatie over de opmaak van een tijdschrift, gaf zij duidelijke instructies en liet ons op een prettige manier zelf ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast gaf zij ons tips of liet mogelijkheden zien.

Wij hadden direct een klik met Annemarie. Zij gaf eerst een heldere presentatie over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tijdschrift. Daarna moesten wij zelf aan de slag. Al doende leert men, zeker als Annemarie je wijst op handige werkwijzen. We hebben voldoende handvatten gekregen om aan de slag te gaan. Inmiddels is ons tijdschrift af en zijn we erg tevreden over het resultaat.

Ik heb genoten van onze workshop. Het werkte bijzonder aanstekelijk! ’s Avonds ben ik direct met ons tijdschrift begonnen en ik kon niet meer stoppen. Dank voor je prettige wijze van instructies geven.”

Greet Kappers:

“Ik heb heel veel geleerd: over ritme, over lettertypes en afwisseling daarvan, spelen met kleuren, over beperkingen aanbrengen, keuzes maken. Over de functie van afbeeldingen en hoe daar mee te werken. Over de fouten die ik heb gemaakt in ons wijkblad. Nou ja, fouten, maar ik heb meer zicht op vormgeving, dat is heel erg fijn. Annemarie is een leuk mens, gezellig (ook best belangrijk), leuk ook om aan de keukentafel te werken. Ze werkt heel persoonlijk, dat vind ik zelf altijd wel belangrijk.”

Anneke Domenie:

“Annemarie komt professioneel over. Ze weet waar ze het over heeft. Ze kan heel goed stof overbrengen. Ze is echt een workshopleider: sfeermaker, professioneel en geduldig.”

Over de workshop Digitaal vormgeven voor beginners:

Marijke de Wit:

“Top: verliep vlotjes en informeel. Je sloot goed aan bij mijn vraag en behoefte. Fijn! Tip: Omdat de tijd zo omvloog zou ik wat sneller beginnen. En we hadden een lunchtijd in onze afspraak. Bij nader inzien ook niet zo handig misschien. Dus een ochtend of middag met een korte theepauze lijkt me na deze ervaring beter voor de planning. Ik heb geleerd met een opmaakprogramma te werken, dat is fijn.”

Over de tijdschriften en boeken:

SSOmer-magazinecoverBibi Cammaert over het SSOmermagazine en het Buitengewoon mini-magazine:

“Annemarie maakte voor Onderwijsgroep Buitengewoon een zomertijdschrift. In mijn hoofd wist ik precies hoe dit eruit moest komen te zien. Bij Annemarie was één afspraak voldoende om dit beeld over te brengen. Ze begreep meteen wat ik bedoelde en hoe ze mijn voorstelling kon omzetten in een mooi eindresultaat. Daar waar ik met vormgevers soms eindeloze discussies heb, ging het proces met Annemarie vanzelf. Dit scheelde mij enorm veel tijd en maakte de samenwerking meteen heel prettig! Toen ik bij de naamswijziging van onze organisatie op zoek was naar een leuke gadget voor onze medewerkers was de keuze dan ook snel gemaakt; een mini-magazine als toevoeging bij het kerstpakket. Ook dit verliep helemaal naar verwachting. Annemarie is iemand die goed luistert en pas tevreden is als ik dat ook ben. En dat is wel zo prettig bij een perfectionist als ikzelf.”
Bibi is hoofd communicatie en PR bij Onderwijsgroep Buitengewoon,

Een klant uit Den Haag over het magazine voor zijn vrouw:

“Het maken van een tijdschrift in Jilster is een hele uitdaging. Elke nieuwe bladzijde is weer een stap op weg naar het grotere doel. Een echte glossy! De finishing touch is de meest lastige stap en vraagt een geoefend oog bij de totstandkoming van een glossy. Hiertoe heb ik gebruik gemaakt van de expertise van Annemarie en gezamenlijk hebben we een resultaat neer weten te zetten waar ik trots op ben.”

cover mijn vaderAns van de Weerdt over ‘Mijn vader’:

“Al heel lang liep ik met het plan om het bijzondere verhaal van mijn ouders vast te leggen. Maar hoe moet je dit aanpakken? Samen met Annemarie ben ik de uitdaging aangegaan om mijn verhaal vorm te geven in een boek. Wat heeft dit gedaan in de familie? Er zijn veel emoties losgekomen. Immers je haalt mooie maar ook minder mooie herinneringen naar boven. Annemarie is hier heel zorgvuldig mee omgegaan en heeft zaken goed aangevoeld. En dit zie je terug in het uiteindelijke resultaat. Een bijzonder boekje over het leven van mijn ouders prachtig geïllustreerd met oude foto’s. Dank je wel Annemarie!”

pleuncoverJolande van Kempen over ‘Pleun’:

“Onlangs heb ik het mooiste cadeau ooit weggegeven: het tijdschrift de PLEUN, aan onze dochter die 21 jaar is geworden. Een dochter die 21 jaar wordt is al een mijlpaal en een feest op zich maar het maken van een tijdschrift over haar eenentwintig jaren samen met Annemarie was ook een feest. Haar deskundigheid, creativiteit, enthousiasme, betrokkenheid en gezonde nieuwsgierigheid maken haar tot een professionele bladenmaker. En zeker niet in de laatste plaats tot een gezellige, concrete en kordate (tijdelijke) collega 😉 . Annemarie zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Ik vind haar een vakvrouw en gun eenieder die wat moois te vieren heeft een tijdschrift. Het is goud waard. Eerlijk waar!”

 

MV-glossy218x305cover.inddAnselien School over ‘I gotta feelin’!’:

“Annemarie heeft van ons concert ‘I gotta feelin’!’ een magazine gemaakt. En wat voor een! Echt fantastisch hoe zij de sfeer, de emoties, het enthousiasme en ‘het verhaal’ heeft weten te pakken. Door een heel goed gekozen selectie van de tweeduizend(!) fraaie foto’s te maken en daar hele mooie pagina’s van te maken, komt het concert weer tot leven. Zonder muziek. Maar de zeggingskracht is er niet minder om als ik die stuk voor stuk prachtige, intens belevende, zingende hoofden van mijn koorgenoten zie. Door het magazine bladerend, waan ik mij weer met ons allen op dat podium.”

 

Henk021213Tjitske Veldkamp over ‘Henk’:

“Iedereen heeft natuurlijk wel eens het bekende A-viertje aangeleverd voor bruiloften en jubilea. Eigenlijk kun je met dezelfde moeite ook een echt tijdschrift geven. Maar dan mooi en professioneel.

Iets aardigs over een jarige schrijven vind ik nooit een probleem. Maar ik ben geen held met opmaakprogramma’s. Het ziet er vaak nét een beetje amateuristisch uit. Dus ik vond het geweldig om dat stuk uit handen te kunnen geven. Ik krijg allerlei enthousiaste (en enigszins afgunstige) mailtjes van vrienden en familie die het tijdschrift voor mijn vader hebben gezien. Als je vader, zoals de mijne, ver in de tachtig is, wordt het moeilijk om een mooi cadeau te verzinnen. Maar dit tijdschrift is geweldig. Iedereen die bij hem langskomt krijgt het in handen gedrukt.”

omslagPieterTvJ2gedeeltenAnje Sierdsma over ‘Pieter’

“Ik had een idee voor het uitgeven van een boek met een keuze uit Pieters’ verhalen, gedichten en kindertekeningen. Ik heb Annemarie gevraagd of zij mij hiermee kon helpen. Het werd een geweldige en inspirerende samenwerking doordat Annemarie:

  • goed aanvoelde wat voor soort boekje ik voor ogen had
  • mijn wensen vorm kon geven
  • hele verrassende voorstellen had voor: formaat, papiersoort, kleurgebruik, voor- en achterkant, opmaak van de pagina’s

Het eindresultaat: een mooi én persoonlijk boekje. Niet alleen Pieter maar ook familie en vrienden vinden ‘Pieter’ een uniek boekje. Dankjewel Annemarie.”